top of page

olivia Hagéus

  • Skribentens bildOlivia Hagéus

Helgen

Måndag. Haft en kul helg - i lördags var jag och Axel ute och gick i Soho och hamnade på en liten italiensk restaurang där vi åt middag. Otroligt billigt var det, men så var maten och servicen också katastrofal. Well well. Man kan inte förvänta sig så mycket för 80 kr.


Vi gick förbi Liberty, ner mot Carnaby Street. Folk samlas ute i klungor och har mini-fester på gatorna när barerna stänger vid 10. Ungefär det man förväntade sig av utegångsförbudet: folk går ut tidigare, och alla är ute vid exakt samma tidpunkt istället för att komma i vågor. Happy hour är numera från 3 pm till 6 pm. Folk dricker med en beslutsamhet och en målmedvetenhet som bara kan innebära katastrof eller alkoholförgiftning eller båda.


Anyways. Vi 'fönstershoppade' (oj vad jag hatar det ordet) och jag tänkte att snart är det min födelsedag, då kanske jag ska önska mig något. Något dyrt som 'man kan ha länge'. Kanske en kappa: jag hittade den här (adlink) för ett tag sedan och tyckte att den var perfekt. Precis en sådan kappa som man behåller i hundra år eller i alla fall tio. Eller ett par stövlar, som dessa (adlink igen). Ni vet, vuxengrejer. Saker som ger ut en jag-stryker-mina-skjortor-vibe. Jag har då aldrig strukit en skjorta i hela mitt liv, men jag skulle inte ha något emot att bli en sådan som gör sånt.


Hur som, helgen. Vi åt som sagt en högst billig och högst medelmåttig middag innan vi gick upp till honom. Hans flatmate kom tillbaka med ett par av sina kompisar och sa att de bjudit över ett gäng. Jag gick in i Axels rum för att sminka till mig och helt plötsligt stiger ljudvolymen därute i vardagsrummet. När jag kommer ut igen står ett trettiotal människor runt soffbordet, med kappor på och med händerna utrsträcka mot varandra i hälsningar. Det är ett enda stort utbytande av namn på tre olika språk. Jag gömmer mig i rummet igen och kommer inte ut förrän jag är färdigfixad.


Visar sig att grannen några dörrar bort i korridoren är student, och fyller år, och ska ha fest. Vi är för många för att hänga allihop i en lägenhet, så resten av kvällen springer vi mellan båda. Med vodkaflaskor och utblandingar och i bara strumplästen stöter vi in i folk påväg ner i korridoren, folk som ska åt ena eller andra hållet, och snart är allt en enda röra av borttappade väskor, vinglas som flyttats runt ett varv för mycket och mobiler som kopplas upp till fel högtalare. Det var en bra kväll. En väldigt bra kväll.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

aight

Okej fuck. Det där gick inte alls så bra som jag trodde. Lade över alla mina inlägg i "Drafts" och tänkte "äsch bara att återpublicera dem igen när jag vill" och nu verkar det som att allt! Hamnat hul

Salut

Hej mina kära. Hur är läget med er? Det är med en blandning av lättnad och nervositet jag loggar in; jag har nämligen inte listat ut hur man kopplar statistiken så jag har ingen aning om hur många som

Jag hade bott i mitt rum i en vecka när grannarna meddelade att de skulle riva fasaden mot trädgården och bygga om. De bor vägg i vägg, och nämnda fasad vetter ut mot samma bakgård som mitt fönster gö

Comentários


bottom of page