top of page

Olivia Hagéus

  • Skribentens bildOlivia Hagéus

Frida kommer hem med en cava och ett litet paket tulpaner i handen, som tack för att hon har fått bo här och som hejdå när hon nu ska flytta. Jag ser inte på presenterna, ser inte över huvud taget på situationen, häller upp ett glas och låtsas som vanligt. 

Men någon gång måste hon ju gå och jag blir ensam kvar. Det är tyst utan henne. Jag sätter tulpanerna i en vas och tittar på dem. De ser också ledsna ut, stängda och huttrande. 

Vi gråter tyst, jag och tulpanerna, över att vara så ensamma som vi är. Jag klappar en av dem på huvudet, drar försiktigt med pekfingret över det sammetslena blombladet och tycker så synd om oss. 

Nästa morgon går jag till jobbet, inser att det är en precis sådan dag som jag aldrig skulle minnas om jag så skrev ner den i detalj. Det är så grått utanför att det nästan får mig att börja skratta. Vem kan leva här, tänker jag, det kan ju inte vara rimligt. 

Jag går hem efter jobbet, köper något på coop, tar av mig skorna i hallen och går in för att packa in varorna i kylskåpet. I tröskeln till köket stannar jag med ett ryck. 

Tulpanerna, mina ledsna, inåtvända, introverta tulpaner, har sträckt på halsarna och öppnat sig. De står rakt och stolt i vasen och avslöjar att de inte alls är gula allihop, som jag trott, utan vita, röda, rosa, orangea. Jag tittar förvånat på dem. De tittar tillbaka och strålar. 

Hela våren köper jag således tulpaner.

  • Skribentens bildOlivia Hagéus

Okej fuck. Det där gick inte alls så bra som jag trodde.

Lade över alla mina inlägg i "Drafts" och tänkte "äsch bara att återpublicera dem igen när jag vill" och nu verkar det som att allt! Hamnat huller om buller.


För att inte tala om hur många av er som säkert fått 48 mail om uppdateringar från sidan. Sorry för det.


Jag ska kolla närmare på det där. Se om man kan ordna dem för hand. Fan vad jag ska krångla.


Är i alla fall i London och går igenom en helvetesperiod med plugg och jobb och kommunikationsproblem. Men jag har fått ett alldeles eget rum <3 med solljus och byrå som jag köpt själv. Jag kanske ska sätta mig och skriva ett inlägg ikväll. Lovar att göra det om jag hinner klart med min analys.

Vi hörs snart!

  • Skribentens bildOlivia Hagéus

Hej mina kära. Hur är läget med er? Det är med en blandning av lättnad och nervositet jag loggar in; jag har nämligen inte listat ut hur man kopplar statistiken så jag har ingen aning om hur många som ser detta. En eller två kanske. Haha.

Jag sitter med familjen i Cannes och dricker kaffe, pluggar och leker lite halvt med Stella. Bokade spontant en resa hit, har inte träffat dem på länge så det var på. tiden. Som sagt håller jag fortfarande på och vänjer mig vid den här nya plattformen men hittills diggar jag den. Dock tycker jag det är jävligt korkat att man kräver inloggning för att skriva en kommentar. Ska se om det går att ordna. Det är verkligen ett idiotsäkert sätt att halvera antalet kommentarer, förstår inte varför man skulle tycka att det var en bra idé.


Okej, jag ville bara kika in. Ska fortsätta trixa lite med inställningarna. Vi hörs snart <3

bottom of page