olivia Hagéus

  • Olivia Hagéus

Distansstudier och hemlängtan

Ännu en dag i rastlöshet. Imorse ringde klockan på 8.30, satte mig upp i sängen och stängde av alarmet och somnade om. Vi vaknade en timme senare, utvilade, det är inte alltid man vaknar utvilad tycker jag. Men det gjorde vi.


Åt frukost och kollade nyheterna som vanligt. Boris Johnson vårdas på intensiven. Bilder på St Thomas' Hospital rullas upp sida vid sida med programledarens allvarliga blick. Ett styng av saknat bränner till; min hatkärlek till London har i dessa tider mattats av till förmån för ett glorifierande av staden. Åh, vad jag saknar min gata, med blommande körsbärsträd och en spirande balkong. Borta är minnena av iskalla nätter och mörkgrå mornar; av allt det råa, av det hänsynslösa. När London badar i solsken är allt förlåtet.


Alice kommenterade och bad om lite tips kring distansstudier. Jag borde ju egentligen ha stenkoll på detta eftersom jag pluggat ett år på distans och planerar att ta min fil.kand på detta viset, men ärligt talat har jag ingen aning om hur man ska gå tillväga. Vet bara vad som funkar för mig, och det är ironiskt nog att se till att aldrig plugga hemifrån. Jag ansträngde mig för att se biblioteket som min 'skola'. I London gick jag och Axel upp, duschade, fixade till oss och drog båda till respektive 'arbetsplats'. Om vi var hemma hos mig i west brukade jag åka till Kensington Library (älskar stället), eller Bush Theatre (där vi blivit stammisar, jag och mina kära vänner). Från north London, där Axel bor, åkte jag till British Library eller till BFI Reuben Library.


Inte lika enkelt att flaxa omkring i dessa tider såklart. Jag skulle säga att en viktig grej är att klä på sig hahaha wow vilka expertråd som ges här, borde kanske ta betalt. Nej men, genom att 'starta dagen' (duscha, klä på sig, äta frukost) kan man ju avsluta den också. Så att man känner att nu dessa timmar jobbar jag, istället för att halvplugga lite närsom. Är i och för sig expert på det också.Annars. Det är oerhört varmt här. Sitter och stirrar längtansfullt på stranden. Ska återgå till mina jävla studier nu, apropå inlägget. Vi hörs snart

1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

For now

Gått nytt år på er, mina fina. När jag skrev det senaste inlägget trodde jag verkligen inte att det kunde bli värre, men det blev det, såklart, med ett dödsfall inom den nära kretsen. Skall inte gå in

Om bara gräset var grönare

Det blir väl alltid såhär när mörkret sänker sig och dagarna blir kortare, men jag kan inte minnas senaste gången det var så svårt som det har varit denna vinter. Och vi är inte ens halvvägs genom dec