top of page

olivia Hagéus

  • Skribentens bildOlivia Hagéus

Dag 22

Mamma tyckte jag skulle dokumentera min Corona-upplevelse. Liksom föra dagbok över veckorna i lockdown.

Dokumentera vaddå, undrade jag. Finns inte överdrivet mycket att skriva om. Dagarna ser lite likadana ut: jag och Axel vaknar vid 9, om vi lagt oss i tid dagen innan, äter frukost framför nyheterna (svenska. Han förstår ingenting. Ibland får jag pausa och översätta när han frågar om något som visas men oftast tittar han bara frånvarande på skärmen och knaprar på sin croissant). Sedan sätter vi oss på balkongen och pysslar med något onödigt fram till klockan typ 1, då båda får ångest över plugg. Oftast brukar det leda till att vi tar en nap. 'För att pigga upp oss'. Och så sätter vi oss efter lunch och pluggar fram till kvällen.


Idag har jag suttit på balkongen hela dagen och tittat avundsjukt på måsarna som glider omkring över havet. Dagens höjdpunkt var en fiskebåt som passerade precis nedanför oss: vi följde den båda med stort intresse när den halade in nät som lagts ut längst med strandkanten.


Är så rastlös i kroppen att jag tror jag kommer sprängas. Måste dock medge att vi har en jävla tur. Med en strandlägenhet i Cannes och utsikt över havet. Hade jag behövt stirra in i en vägg hade jag nog brutit ihop vid det här laget.


Tre veckor har gått. Lär väl sitta här fram till juni om saker inte förändras. Jag kanske ska börja blogga ordentligt igen. Nu när jag har all tid i världen, menar jag.


Har ni något roligt att berätta? Saknar era kommentarer. Ni får gärna tipsa om saker att skriva om, skulle underlätta. Puss

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

aight

Okej fuck. Det där gick inte alls så bra som jag trodde. Lade över alla mina inlägg i "Drafts" och tänkte "äsch bara att återpublicera dem igen när jag vill" och nu verkar det som att allt! Hamnat hul

Salut

Hej mina kära. Hur är läget med er? Det är med en blandning av lättnad och nervositet jag loggar in; jag har nämligen inte listat ut hur man kopplar statistiken så jag har ingen aning om hur många som

Jag hade bott i mitt rum i en vecka när grannarna meddelade att de skulle riva fasaden mot trädgården och bygga om. De bor vägg i vägg, och nämnda fasad vetter ut mot samma bakgård som mitt fönster gö

1 Comment


Alice Lindholm
Alice Lindholm
Jan 01, 1970

Är inte avundsjuk på karantänen! Själv kämpar man på med distansundervisning och hoppas på att få kunna ta studenten till sommaren.

Kanske lite tankar om hur man pluggar hemifrån? För oss andra som tvingas till distansplugg skulle det nog vara intressant! Allt gott!

Like
bottom of page