top of page

olivia Hagéus

  • Skribentens bildOlivia Hagéus

23 den 23:e

Fest hade jag.


Jag skickade ut en Save the Date två veckor innan datumet och gick omkring i ett par dagar och oroade mig för att jag inte skulle ha råd att bjuda på krök: fyller ju år den 23:e, och jag hade bestämt mig för att ha en fest fest. Köpa sprit. Koppar för beerpong. Engångskameror och öl. Men pank var jag. Och mer pank skulle jag vara, två dagar innan löning. Precis som alla andra som var bjudna. Jag ojade mig en hel del, funderade på att byta datum.


Men så, en vecka innan, insåg jag att alla får lön just den fredagen den 23:e. FÖR DEN 25:e VAR JU PÅ EN SÖNDAG.


Jag minns inte senaste gången jag hade en sådan tur. Eller jo, det gör jag ju: när jag fyllde arton. Folk pratar fortfarande om den jävla festen. Jag fyllde arton på en fredag, och inte bara det, vintertiden inföll samma dag. Mamma hade sagt att jag fick runda av vid två trettio och sedan vid noll tre, då skulle alla vara ute.

"Men" sa jag

"Nej inga men" sa mamma.

Ingen av oss hade räknat med vintertiden. Polletten föll ner samma kväll. Så klockan 02.59 höll jag upp mobilen till mina roade, jublande kompisar, och vi räknade ner, och när klockan slog tre snurrade tiden tillbaka en timme som av ett jävla mirakel.

"ÅTERGÅ" skrek jag över musiken och de återgick.


Nu fyllde jag 23 på fredagen den 23:e, och det ska ju såklart firas. "Champagnefödelsedag" sa Axel, och jag tittade frågande på honom. "Det kallas så" sa han, "När datumet matchar åldern man fyller"

Ja jävlar. Champagnefödelsedag. Det blev det också.


Det absolut bästa beslutet jag tagit (typ i mitt liv ja så låg är ribban på mig som beslutsfattare) var att köpa de där kamerorna. Fick ut bilderna idag och det liksom brann i bröstet av saknad för den kvällen. Vilken fantastisk fest det var. Vad vi skrek till Avicii och Robyn och Ariana Grande och Nicki Minaj och vad det nu kan vara. Vad vi dansade. Och hoppade och rökte och drack och sprang på varandra och vad vi satt i badkaret med drinkar och snackade skit och höll på.


Det enda jag ångrar bittert är att jag inte filmade Frida när hon gjorde dansen till WAP. Vi stod i en mållös ring runt henne, även jag, som ju vet att hon dansat hela sitt liv.


Anyways. Här är ett urval.


Jag och Linn. Linn som ser freshhh ut fortfarande, förmodligen för att hon inte är elva shots in.


Niklas, Axel, Julius, Megan. I början av kvällen tror jag. Ja, det måste det vara: champagneglasen av plats var inte ännu slängda i något hörn


Ivar. Vibing


Vi samlades för beerpong. Jag som i vanliga fall är MÄSTARE förlorade något så brutalt. Födelsedagsbarn till trots - till slut blev jag kickad från laget.


Kusin jag och bästis. Alltså Frida!!!! Bilderna på henne är - Vänta här kommer dom

men alltså. she had no businESSS flexing like this


Niklas och Axel. Ändå lika? o.o Okej moving on


Random häng i köket. Varför fattade man inte som typ 16-17åring att det var kökshängen på hemmafesterna man skulle sakna mest när man sen började gå ut på klubb. Vilken jävla scam det var att längta till utelivet och sen inse att man hade det så mycket bättre i någons förälders lägenhet med stulen vodka och klick-cigg med smak av typ päron eller något annat absurt.


Här var vi nog ganska fulla. Börjar alltid skratta när vi pussas när jag är full. Min fina.


Ja, det var det. Som sagt, det var en helt otrolig fest: alla kom från så många olika grupper och lyckades ändå klicka, det var helt fantastiskt. Nästa gång blir väl 25-årskalaset. Men är determined att alla mina fester ska hålla lika hög standard, så att folk fortsätter prata om dem flera månader efteråt.


Ska uppdatera er mer i veckan <3 puss, hoppas ni mår bra, hoppas ni håller ut i mörkret.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vintertulpaner

Frida kommer hem med en cava och ett litet paket tulpaner i handen, som tack för att hon har fått bo här och som hejdå när hon nu ska flytta. Jag ser inte på presenterna, ser inte över huvud taget på

aight

Okej fuck. Det där gick inte alls så bra som jag trodde. Lade över alla mina inlägg i "Drafts" och tänkte "äsch bara att återpublicera dem igen när jag vill" och nu verkar det som att allt! Hamnat hul

Salut

Hej mina kära. Hur är läget med er? Det är med en blandning av lättnad och nervositet jag loggar in; jag har nämligen inte listat ut hur man kopplar statistiken så jag har ingen aning om hur många som

コメント


bottom of page