top of page

olivia Hagéus

  • Skribentens bildOlivia Hagéus

Välkommen hem

Okej hej igen.

Så jag flög till London, planen var att packa ihop mitt rum men nu när jag väl är här har jag så pass roligt att jag nog stannar en extra vecka eller så. Jag har ju sagt det förut, att London är som en toxic partner - det var Frida som beskrev det så, och det är så rätt. Hur mycket man än vrider och vänder på det slutar det nästan alltid med att man bara kapitulerar och återvänder.Anyways. Jag är tillbaka i mitt gamla rum, känns så konstigt, huset jag bor i har verkligen en själ så varje gång man kliver in genom dörren möts man av olika sorters tystnad. När jag bodde här ensam brukade jag alltid ropa "hej jag är hemma!" till porträtten med förhoppningen om att de inte skulle stirra så fientligt på mig. Det tog ett tag innan jag var välkommen. Innan huset accepterade min närvaro, så att säga. Tiden fram till dess var otäck, minst sagt. Jag minns att det var samma sak för Jo, när hon flyttade in: hon började nämna knackningar från vinden, eller så skällde hon ut mig för att sätta nyckeln i låset till hennes rum (vilket jag inte gjort. Visste inte ens var nyckeln var), eller så frågade hon om jag också hört knäppandet, som av fingrar, mot väggarna under natten. Det hade jag inte. Men när jag flyttade in hörde jag också ljuden: jag tolkade dem som möss, men de drev mig till vansinne, särskilt när jag en gång hörde dem så tydligt att jag spelade in på mobilen men när jag väl lyssnade på ljudfilen var det knäpptyst.


Den här gången är huset lite misstänksamt gentemot min närvaro, men det släppte det ganska snabbt så nu är jag välkommen (för tillfället). Gud, jag måste låta helt sinnesförvirrad. Det är jag inte. Inte är jag vidskeplig heller. Men det behöver man inte vara; man känner av husets själ ändå.


Jag skulle gärna vilja att ni skrev en kommentar om förslag på inlägg, för jag är lite oinspirerad för tillfället. Nu ska jag i alla fall återgå till mina studier sedan dricka viiiin med kompisar vi hörs snart puss!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

aight

Okej fuck. Det där gick inte alls så bra som jag trodde. Lade över alla mina inlägg i "Drafts" och tänkte "äsch bara att återpublicera dem igen när jag vill" och nu verkar det som att allt! Hamnat hul

Salut

Hej mina kära. Hur är läget med er? Det är med en blandning av lättnad och nervositet jag loggar in; jag har nämligen inte listat ut hur man kopplar statistiken så jag har ingen aning om hur många som

Jag hade bott i mitt rum i en vecka när grannarna meddelade att de skulle riva fasaden mot trädgården och bygga om. De bor vägg i vägg, och nämnda fasad vetter ut mot samma bakgård som mitt fönster gö

1 Comment


matilda.bergvall
Jan 01, 1970

Kan du skriva mer om London? Jag vill nämligen flytta dit så vill höra allt! Tipsa om restauranger och barer. Berätta om hur du lärde känna dina vänner där, sjuka historier som hänt i London osv. Vad gör du i London? Hur länge ska du stanna där?

Like
bottom of page