top of page

olivia Hagéus

  • Skribentens bildOlivia Hagéus

Frågor om London

Alright. Tänkte svara på ett par frågor om London.


Var bor du i London?

Jag bor mellan Sheperds Bush och Hammersmith, alltså i väst. En helt sjuk grej är att mina tre (3) vänner här bor på en minuts avstånd från mig. Alltså? Vi bor i princip på samma gata. Alla är svenska. Oddsen för det? Otroligt.


Hur skaffar man boende?

Det första man bör göra är att joina Londonsvenskar på facebook. I en av deras grupper läggs det ut boende löpande. Där kan man också få praktiska tips och råd. Men sammanfattningsvis: 1.) du måste vara på plats för att hitta boende så rekommenderar att hyra en Airbnb i en vecka eller två. 2.) Rådfråga folk i facebookgruppen om du tycker något känns skumt med uthyrningen. Det luras en hel del. 3.) Du behöver nästan alltid betala en deposition så var beredd på det.


Hur trivs du i London?

Jag trivs bra, men jag är inte lika gränslöst förälskad i London som jag är i Paris. Det tar ett bra tag innan staden blir någorlunda begriplig. Det är rått, dyrt, tufft och ensamt. Man får ha tålamod.


Hur skaffar man vänner?

.... alltså okej jag har som sagt 3 vänner här och jag träffade alla genom min blogg. Seriöst! Det är ett sådant life hack, mina läsare är ju de bästa människorna. Så glad för det. Men annars är det något man måste jobba på *aktivt*, för mig är det första gången som jag måste hitta vänner. Leta upp dem. Ta initiativ. Man tar sitt umgänge för givet. En bra grej är att alla sitter i samma båt: alla är ensamma, sällskapssjuka och ivriga att skapa nya relationer. Om du sätter dig på en pub kommer någon så småningom komma fram.

Den första festen jag gick på här var hos en kille jag lånat en tändare av utanför ett café i Marylebone. Halloween-tema. Jag och Frida röjde hela natten.


Var pluggar du? Och hur funkar det med CSN?

Jag pluggar ju distans, så jag är inte bunden till ett universitet här. Hur det fungerar har jag ingen aning om. Särskilt nu i och med Brexit. Men jag får fullt studiestöd! Kolla kurser på antagning.se


Några allmänna råd:

1. Spara för helvete pengar innan du flyttar. Jag hade inte en krona när jag bestämde mig för att flytta tillbaka på egen hand när det tog slut mellan mig och C. Det behöver inte vara överdrivet mycket men skulle säga tillräckligt för deposition och första månadens hyra.


2. Ge det tid. Jag har fortfarande inte helt fattat vad jag gör i den här jävla stan. Varenda person som flyttat hit säger samma sak: det är hårt, det är ensamt, du kommer må skit och du kommer hata det hundra gånger om innan det släpper. Håll ut.


3. Ta vara på alla kontakter du har. Skriv ner nummer, hör av dig till folk, ta en kaffe, lär känna så många som möjligt så fort som möjligt. Det underlättar att ha folk omkring dig om du skulle hamna i skiten.


Slutligen: London är speciellt, men det är London. Kan få lyckorus flera gånger om dagen när jag inser att jag faktiskt är här. Det är en så intensiv stad. Det kan egentligen aldrig vara fel att flytta hit.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

aight

Okej fuck. Det där gick inte alls så bra som jag trodde. Lade över alla mina inlägg i "Drafts" och tänkte "äsch bara att återpublicera dem igen när jag vill" och nu verkar det som att allt! Hamnat hul

Salut

Hej mina kära. Hur är läget med er? Det är med en blandning av lättnad och nervositet jag loggar in; jag har nämligen inte listat ut hur man kopplar statistiken så jag har ingen aning om hur många som

Jag hade bott i mitt rum i en vecka när grannarna meddelade att de skulle riva fasaden mot trädgården och bygga om. De bor vägg i vägg, och nämnda fasad vetter ut mot samma bakgård som mitt fönster gö

Comments


bottom of page