olivia Hagéus

  • Olivia Hagéus

Cafétips för studenter

Nu när alla pluggar hemifrån och sliter sig i håret och håller på att bli vansinniga (jag) tänkte jag tipsa om ett nytt café i Stockholm. Det är min vän Lovisa, som jag lärde känna i Paris, som öppnat upp på Birger Jarlsgatan.


Svenskar i Paris är verkligen en märklig grupp. Alla känner alla. Har man bott i Paris och är i 20-årsåldern är det rätt säkert att man stöter ihop med en och annan bekant på cafét. Det har blivit lite som en mötesplats för mig och Hanna. Vi går dit, klagar över våra liv (valfri anledning. Corona är alltid ett säkert kort) och så sitter vi tysta bredvid varandra och pluggar en timme innan vi tar paus och fortsätter klaga. Eller prata om Hannas dejt. Eller prata om sommaren. Eller förhandla om vems tur det är att köpa en kanelbulle att dela på.

À la Lo är veganskt, franskt, har en fruktansvärt nice stämning och ännu bättre inredning. Jag är så glad över att ha hittat ett genuint go to-ställe där man kan sitta och läsa, stöta på bekanta, plugga i lugn och ro eller ta en kaffe i solen. Förut brukade jag sitta på Il caffe på Drottninggatan men sedan låg jag med bartendern och då slutade jag gå dit.

Birger Jarlsgatan 77. Kommer sitta där varannan dag. Om ni går dit kan ni inte säga hej då? Vore så trevligt. Ohh juste prova deras vietnamesiska baguette den är otrolig.
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

For now

Gått nytt år på er, mina fina. När jag skrev det senaste inlägget trodde jag verkligen inte att det kunde bli värre, men det blev det, såklart, med ett dödsfall inom den nära kretsen. Skall inte gå in

Om bara gräset var grönare

Det blir väl alltid såhär när mörkret sänker sig och dagarna blir kortare, men jag kan inte minnas senaste gången det var så svårt som det har varit denna vinter. Och vi är inte ens halvvägs genom dec