olivia Hagéus

  • Olivia Hagéus

May

"Jag tänder en brasa i kakelugnen, lägger mig på rygg på golvet och ser demonerna dansa"


Jag röker cigaretter och askan fastnar i porerna. Allt fastnar i mina porer, det är inte klokt, jag kan dricka en enda klunk vin och så smakar läpparna alkohol i flera timmar.

Mat. Sex. Rök. Sprit. Det känns om att det osar om mig. Jag vill skala av min yttersta hud, kliva ur skinnet. Jag äter doftfri mat. Jag äter ingenting alls. Jag dricker mitt vin med klirrande isbitar. Jag sätter upp håret när jag tänder en cigarett. Jag duschar, jag lufttorkar i solen, men ingenting hjälper.

Doften är kvar. Som en basnot i en exklusiv parfym. Envis, växande på huden. Du valde mig. Du betalade till och med för mig.


Min balkong blommar. Vi planerade en hel trädgård, fyra våningar över marken. Varje dag sitter jag på den knarriga bänken och lyssnar efter insekter. Jag dricker små klunkar av kaffet och väntar. Jag hoppas de känner sig välkomna. Jag hoppas de kommer trivas. Ibland plockar jag med murgrönan, lägger rankorna tillrätta, blåser aska från löven. Jag vill hjälpa den att klättra på träspaljéen men han sa att jag skulle låta den vara.

Den måste få hitta själv.2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

For now

Gått nytt år på er, mina fina. När jag skrev det senaste inlägget trodde jag verkligen inte att det kunde bli värre, men det blev det, såklart, med ett dödsfall inom den nära kretsen. Skall inte gå in

Om bara gräset var grönare

Det blir väl alltid såhär när mörkret sänker sig och dagarna blir kortare, men jag kan inte minnas senaste gången det var så svårt som det har varit denna vinter. Och vi är inte ens halvvägs genom dec