olivia Hagéus

  • Olivia Hagéus

23

Hej på er,

Jag fyllde 23. Jag minns när mina vänner fyllde 23, de som är äldre än jag, och hur jag förvånat betraktade dem när de rasade samman i en slags mental härva av ungdoms- och vuxenkris. För gammal för att vara naiv. För ung för att ha auktoritet. Tog en klunk av mitt vin och kisade mot dem:

”Fattar inte vad problemet är” sa jag medan de stirrade apatiskt upp i taket.

Men nu fattar jag! Inte hjälper pandemin heller, såklart; det känns som att jag slösar bort de åren då jag egentligen borde ta ketamin från någon smutsig bardisk eller spontant flyga till Amsterdam för att se någon livekonsert. Istället sitter man inne, surar, ser solen gå ner klockan fyra och försöker att inte utveckla (eller avveckla?) ett alkoholmissbruk och/eller en depression.

Jag är i alla fall hemma i Stockholm och jag sitter i min lägenhet och jobbar. Denna vecka är det allt jag ska göra: jobba, plugga, jobba, plugga. Äta någonstans däremellan och sova kan vara bra också. Jag väntar på att Axel ska komma tillbaka, och det gör han nog nästa vecka, så tills dess tänkte jag vad fan lika bra att jobba medan han är borta och spara pengar och sånt.

Jag har tänkt skriva del två av London men inte haft tid. Ni får vänta lite lite till. Undrar hur ni mår. Hur klarar ni av stiltjen? Är ni ensamma? Ledsna? Eller höstglada? Vore fint om ni berättade. Jag känner mig själv väldigt ensam, liksom isolerad; kan träffa kompisar och familj hur mycket jag vill men känner mig ändå själv, liksom. Jag tror att det beror på att Axel har dragit tillbaka till London, är så van att ha en vapendragare att hitta på dumheter med. Någon som aldrig går hem. Någon som kanske vänder ryggen åt en när man ska sova efter ett massivt bråk, men som ändå sover i samma säng.

Äsch, snart är han tillbaka. Och nu ska jag fortsätta jobba. Vi hörs, puss <3

2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

I'm still here!

Hallå jag har fortfarande inte glömt er jag lovar!! Jag har bara haft en helt hysterisk vecka, med födelsedag och Axel på besök och hundra uppgifter som jag försökt och misslyckats med att lämna in i